În Școala altfel, în cadrul proiectului 4/4PentruPrieteni, organizat de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education, elevii claselor a X-a B și a XI-a A, din cadrul Liceului Teologic Baptist ”Emanuel” Oradea, au desfășurat o activitate de voluntariat social  în colaborare cu centrul familial Căminul Felix Sîntandrei, în data de 4 aprilie 2023.

Proiectul de voluntariat a avut drept scop colaborarea inter-instituţională, precum şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare, care să contribuie la formarea deprinderilor de colaborare între copii, educatie pro-activă si cresterea implicării în comunitate, precum și promovarea dialogului inter-cultural si inter-etnic.

Liceenii de la Emanuel au interacționat cu elevi din clasele primare, aflați în plasament la Căminul Felix, realizând diverse activităţi extraşcolare împreună, precum realizarea unor craft-uri, învățarea unor cântece, familiarizarea cu diverse instrumente muzicale, dar și activități sportive. Cei mici au avut parte de surprize dulci, dar și de pizza, drept recompensă pentru implicarea lor în activități.

Activitățile pe centre de lucru și de joacă au captat atenția copiilor. Jocurile sportive, meciul de fotbal, mult așteptat de băieți, precum și ambițioasele aruncări de minge la coșul de baschet au fost momente de relaxare și destindere atât pentru elevii liceului, cât și pentru elevii musafiri.

A fost o zi cu câștig de partea tuturor. Liceenii din a X-a B și din a XI-a A au fost în postura de profesori pentru copiii de la Căminul Felix. Cu răbdare, creativitate, îndemânare și empatie au căutat să-i implice pe toți în activitățile pregătite și realizate. Colaborarea Liceul Emanuel – Căminul Felix Sântandrei a reușit să scoată elevii din zona lor de confort, unii valorificând abilitățile deja existente, iar alții având ocazia de a descoperi lucruri noi despre ei și colegii lor. A fost o bună oportunitate pentru elevii noștri de a învăța să colaboreze și să interacționeze cu elevi mai mici, să-i asculte, să se facă înțeleși de aceștia și să le câștige încrederea.

Zâmbetele musafirilor la finalul timpului petrecut împreună au lăsat să se înțeleagă că s-au simțit foarte bine între liceenii noștri și că a fost o zi reușită pentru toți cei implicați.

“Întrebarea cea mai stringentă și importantă

a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”

Dr. Martin Luther King Jr.

Profesori coordonatori,

Nan Ioana și Iștoc Ramona