EcoProvocarea2023 la LTBE

În cadrul Concursului Național ”Eco Provocarea”, concurs care se desfășoară în perioada 1 mai – 15 iunie, un grup de elevi de la liceul nostru au participat la toate etapele competiției, dând dovadă de spirit civic, dar și de bune abilități sportive. Activitatea este organizată de A.D.I. Ecolect Group, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor și Consiliul Județean al Elevilor Bihor, în cadrul campanie ”Luna curățeniei în Bihor”.

Elevi de gimnaziu și de liceu s-au ambiționat si s-au implicat în toate cele trei activiăți ale concursului. Una dintre etape a constat în proba de ștafetă. Echipe mixte fete-băieți s-au întrecut în această activitate și au dovedit un spirit de competitivitate, dar și spirit de echipă.

A doua probă, realizată la finalul lunii mai împreună cu toți cei înscriși în Concurs, a fost acțiunea de ecologizare. Pregătiți cu saci și mănuși de unică folosință și însoțiți de profesori, elevii au ecologizat zona de pe malul stâng și drept al Crișului Repede, între Podul Ferdinand și Decebal. Elevii și-au arătat dorința de implicare și seriozitate în această activitate, fiind un frumos exemplu în comunitate.

Cea de-a treia probă a concursului i-a provocat pe elevi să fie persuasivi și să convingă trei adulți să își instaleze aplicația Bihor Curat. Aplicația are ca scop încurajarea și ajutarea bihorenilor să colecteze corect deșeurile. Elevii au putut fi astfel ambasadori ai unui liceu care încurajează implicarea în problemele orașului, arătând că sunt interesați de un mediu curat.

prof. Ioana NAN