În cadrul proiectului educativ județean Schimbarea începe cu tine! Implică-te și tu!, Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea a organizat, în parteneriat cu Fundația Hospice Emanuel, un târg de mărțișoare cu scop caritabil. Cu această ocazie, voluntarii Consiliului elevilor LTBE s-au implicat în organizarea și buna desfășurare a târgului, ei fiind sprijiniți și de voluntarii Hospice Emanuel, Titus și Raluca Curpaș.

Considerăm că prin activități de voluntariat elevii au ocazia de a se implica în problemele comunității, de a exersa bune practici specifice unor cetățeni responsabili. Ei învață să fie mai conștienți de nevoile altora și să contribuie la binele comun. Această experiență poate fi utilă în viitor, atât în cariera lor, cât și în comunitate.

Astfel de activități de voluntariat sunt oportunități pentru atingerea mai multor obiective importante pentru dezvoltarea lor multilaterală. Sunt conștientizați cu privire la activitatea Fundației Hospice și la nevoile celor în suferință. Cei care sunt implicați direct în vânzarea produselor dezvoltă abilități de viață.

De apreciat este și energia cu care s-au implicat elevii clasei a III-a B, coordonați de doamna profesor pentru învățământ primar, Mariana Moțoc. Ei au oferit spre vânzare diferite jucării și mărțișoare realizare cu imprimantă 3D chiar de către un elev încurajat și sprijinit de părinții și colegii lui de clasă, brelocuri realizate de un grup de băieți, brățări din elastice împletite cu bucurie de un grup de fete timp de două săptămâni, diferite alte produse donate spre vânzare sau confecționate de elevi. A fost mare bucurie de partea tuturor celor implicați în organizarea standului și vânzarea produselor.

De apreciat sunt și toți cei care s-au oprit în dreptul standului pentru a admira produsele – oferind astfel sentimente de împlinire celor care le-au realizat, și pentru a cumpăra – donând în felul acesta pentru semenii noștri în nevoi.

La finalul acestei activități I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru aceste experiențe frumoase și ne-am rugat să putem fi de folos ori de câte ori se poate.

Consilier educativ, prof. Ramona Iștoc

prof. Mariana Moțoc