Catedra de ISTORIE-GEOGRAFIE

 

Elevul Mag Adrian, din clasa a XII-a A, pregătit anul acesta de domnul profesor Iştoc Florin, a obţinut Premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie, iar la faza naţională a obţinut Menţiune, ratând “la mustaţă” calificarea pentru Balcaniadă sau Internaţională. Adrian a participat 4 ani consecutivi la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie, sub îndrumarea doamnei profesor Iştoc Ramona obţinând Premiul II la naţională, în clasa a XI-a. Cu siguranţă vom mai auzi de Adrian, el a primit deja oferte de la patru universităţi de prestigiu din Marea Britanie, pentru a se specializa în Geofizică, urmând ca după examenul de Bacalaureat să aleagă între UCL (top 10 în lume) sau Bristol (top 15 în geofizică).

 

Eleva Mag Rebeca, din clasa a IX-a A, calcă pe urmele fratelui ei, obţinând sub îndrumarea doamnei profesoare Iştoc Ramona, Premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie şi participare la etapa naţională, în oraşul de pe malul Dunării, Brăila.

 

Iancu Ionuţ, elev în clasa a IX-a B, a prins mare drag de istorie ascultând poveştile domnului profesor Iştoc Florin, astfel că după Premiul I obţinut la etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie, a participat şi la etapa naţională, alături de colegul Sava Sebastian, din clasa a VIII-a A, care îndrumat de doamna profesoară Iştoc Ramona a obţinut Premiul I la etapa judeţeană, “duelându-se” şi la naţională cu alţi pasionaţi de istorie, tocmai în oraşul Marii Uniri.

 

La Concursul Naţional “Probleme actuale ale omenirii”, elevii Soriţău Elisei şi Ban Eduard, din clasa a XI-a B, coordonaţi de doamna profesoară Ramona Iştoc, au obţinut Premiul II.

 

Eleva Burtic Alexandra, din clasa a XI-a B, a participat la Concursul Internaţional “Tinerii spun NU discriminării”, cu un eseu intitulat “De ce să spunem NU rasismului”, îndrumată de doamna profesoară Iştoc Ramona.

 

 

Catedra de MATEMATICĂ

 

Trifan Octavian, clasa a X-a A – Premiul II la concursul interjudeţean “Alexandru Papiu Ilarian” de la Târgu Mureş, Premiul II la concursul interjudeţean “Teodor Topan” de la Şimleul Silvaniei, menţiune specială la concursul Argument de la Baia Mare, menţiune la concursul interjudeţean “Grigore Moisil” de la Târgu Mureş, premiul I la olimpiada judeţeană de matematică şi participare la Olimpiada naţională de la Satu Mare, unde a obţinut medalia de argint.

 

Pop Robert, clasa a XI-a A – Menţiune I la concursul interjudeţean “Alexandru Papiu Ilarian” de la Târgu Mureş, premiul III la concursul interjudeţean Argument de la Baia Mare, premiul II la concursul “Mircea Ganga” de la Blaj, premiul II la Olimpiada judeţeană de matematică şi participare la faza naţională.

 

Balazshazi Alex, clasa a XI-a A – Premiul III la concursul interjudeţean “Grigore Moisil”, Târgu Mureş; menţiune specială la concursul Argument, premiul I la Olimpiada judeţeană de matematică şi participare la olimpiada naţională.

 

Tiutiu Natan, clasa a XII-a A – Premiul II la concursul “Alexandru Papiu Ilarian”, premiul I la concursul “Teodor Topan”, premiul II la concursul “Mircea Ganga”, menţiune la concursul “Grigore Moisil”, premiul I la Olimpiada judeţeană şi participare la olimpiada naţională.

 

Pasiunea pentru matematică le este întreţinută şi dezvoltată cu succes de către domnul profesor Cicortaş Marius.

 

 

Catedra de FIZICĂ

 

Pantiş Bianca, elevă în clasa a VIII-a A, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică, participând şi la naţională, alături de colegul Trubacs Daniel, din clasa a X-a A, veteran al olimpiadelor de fizică şi care anul acesta a obţinut Premiul II la etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică, ambii fiind îndrumaţi de către domnul profesor Berian Sergiu.

 

 

Catedra de LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

 

Elevul Ghiurău Lucas, din clasa a IX-a A, îndrumat de doamna profesoară Fildan Mihaela, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura română, participând şi la etapa naţională.

 

Munteanu Levi, şef de promoţie al claselor a VIII-a, a participat la Concursul transcurricular “Ionel Teodoreanu”, la Iaşi, iar elevul Trifan Octavian, din clasa a X-a A, la Olimpiada de Lingvistică, ambii coordonaţi de către doamna profesoară Popa Dorina, clasându-se onorabil în ierarhia naţională.

 

 

Catedra de LIMBA FRANCEZĂ

 

Participanţi la Concursul Naţional “Prietenii Limbii Franceze”: din clasa a VII-a A, Moga Alexia, Ficuţ Antonia, Beldi Ştefania; clasa a VIII-a A, Găvriluţ Ana şi din a VIII-a B, Munteanu Levi, Ghitea Evelin, Heredea Abigail; Clasa a IX-a A, Pruncuţ Rebeca şi din a IX-a B Indrieş Narcisa, îndrumaţi de către doamna profesoară Moţiu Rodica.

 

Tot la acest concurs, desfăşurat la Oradea, au participat două eleve din clasa a VII-a B: Laza Iulia şi Negruţ Alexia, pregătite de domnişoara profesoară Ienciu Simona, Laza Iulia obţinând Menţiune.

 

La Concursul internaţional de traduceri “Juvenes Translatores”, au participat elevii Coroiu Eliza, Lingurar Diana din clasa a XI-a A şi Nagy Natalia, Soriţău Elisei, din clasa a XI-a B, îndrumaţi de doamna profesoară Moţiu Rodica.

 

 

Catedra de BIOLOGIE

 

Eleva Găvriluţ Mara, din clasa a VI-a B, pregătită de doamna profesoară Magyar Ana, a participat la Concursul Naţional “G.E.Palade”, unde a reuşit să obţină Menţiune I.

 

 

Catedra de RELIGIE

 

Patru elevi de liceu au participat la faza naţională a Olimpiadei de Religie, astfel: la clasa a IX-a, elevul Iancu Ionuţ Bogdan, îndrumat de domnul profesor Ioan Tamaş, a obţinut premiul I la Studiul Vechiului Testament, la clasa a X-a B – Goga Paula, pregătită la Studiul Noului Testament, de domnul profesor Pop Marius (care l-a pregătit şi pe elevul Tuns Elias, din clasa a V-a B, care a obţinut premiul I la Olimpiada de Religie, faza judeţeană); la clasa a XI-a B – Hotea Bianca – Istoria Creştinismului, coordonată de domnul profesor Simuţ Ciprian; la clasa XII –a B,  Petruşan Doroteea, a fost pregătită de domnul profesor Ioan Tamaş.

 

 

Catedra de TEHNOLOGII

 

Elevul Benea Raul, din clasa a VIII-a A, coordonat de domnul director, prof. Curta Iosif, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, participând şi la etapa naţională. Raul ne-a declarat “pentru mine, experienţa primei participări la faza naţională a unei olimpiade, a însemnat, pe lângă muncă împreună cu oameni deosebiţi care m-au sprijinit în pregătire şi un timp plăcut petrecut cu elevi pasionaţi de aceleaşi domenii”.

 

 

Pe lângă rezultatele onorabile obţinute la etapele naţionale ale Olimpiadelor şi Concursurilor şcolare, elevii Liceului Teologic Baptist “Emanuel” Oradea au reuşit să obţină o serie de alte premii şi menţiuni, la etapele judeţene, confirmând astfel proverbul “după muncă şi răsplată”.