Vineri, 17 decembrie 2021, în sala mare a Bisericii Emanuel a avut loc o capelă specială în cadrul căreia a fost prezentat noul număr al revistei Liceului Teologic Baptist „Emanuel” și, totodată, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor câștigători la concursul „Recunoștință”.

 

La ceas aniversar, împlinirea a 31 de ani de existență ai liceului, profesori, elevi și părinți s-au oprit pentru câteva momente să mediteze la înțelesurile cuvântului „recunoștință”. Domnul director, prof. Iosif Curta a adus în primul rând în atenție recunoștința față de Dumnezeu, care a susținut în tot acest timp liceul, oferind de-a lungul anilor protecția și binecuvântarea Sa. Tot domnia sa a făcut, de asemenea, referire și la noul număr al revistei care anul acesta poartă sugestiv numele „Recunoștință”, fiind un număr aniversar.

 

În cadrul evenimentului de lansare, membrii comitetului de redacție au luat cuvântul prezentând conținutul revistei. Doamna prof. Anca Ardelean a prezentat revista ca fiind un grupaj de articole scrise atât de profesori cât și de elevi, o retrospectivă a celor mai interesante activități și proiecte școlare desfășurate în școală. Această revistă se dorește a fi un spațiu în care atât elevii cât și profesorii să se poată exprima prin articole relevante pentru viața școlii, de asemenea a fost descrisă și ca o „vitrină de trofee”, acel loc în care poți vedea performanțele elevilor la diferite discipline; „o fereastră deschisă” pentru cei din afară prin care pot cunoaște mai bine liceul și activitățile desfășurate aici și nu în ultimul „o piatră de aducere aminte” (o amintire scrisă) a unor momente frumoase legate de viața de elev.

 

Eleva Damaris Maier, reprezentantă a Consiliului elevilor, i-a provocat pe elevi să fie recunoscători că fac parte dintr-o instituție de învățământ preocupată de dezvoltarea lor armonioasă, dându-le colegilor motive pentru care ar trebui să achiziționeze revista și să se implice pe viitor în toate activitățile școlii.

 

Domnișoara prof. Simona Ienciu a adus în atenție concursul pe care Liceul Teologic Baptist „Emanuel” l-a organizat cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la înființarea școlii, sub egida „Recunoștință”, pornind de la ideea că „recunoștința nu este un concept abstract, despre care unora le place să vorbească. Este o emoție puternică și vindecătoare”.

 

 

 

 

Concursul s-a desfășurat în perioada 15 octombrie – 8 Noiembrie 2021, participând aproximativ 200 de elevi, de la primar la liceu. Principalele obiective urmărite au fost: promovarea creativității artistice, a gustului estetic, stimularea potenţialului artistic şi creativ al elevilor, imaginaţia, concentrarea şi capacitatea de analiză şi sinteză. De asemenea, s-a încercat descoperirea şi promovarea unor noi talente, antrenarea elevilor în activităţi extracurriculare, dar și încurajarea mulțumirii ca mod de viață.

 

Juriul a avut următoarea componență:

Președintele juriului, director prof. Curta Iosif, vicepreședinte, prof. Faur Tabita; Ciclul primar: prof. Ardelean Ancuța, prof. Moțoc Mariana și prof. Petruș Emilia; Gimnaziu și Liceucreație literară: prof. Popa Dorina, prof. Fildan Mihaela, iar la creație artistică: prof. Iștoc Ramona, prof. Blaga Diana. Supracomisie: prof. Curta Iosif, prof. Fiter Ciprian (consilier educativ), prof. Ienciu Simona, prof. Bodea Mihaela, Maier Damaris (reprezentant al Consiliului elevilor).

 

Premiile au fost decernate de către dnele profesoare Tabita Faur și Ramona Iștoc, după cum urmează:

 

CREAȚIE ARTISTICĂ
CICLUL PRIMAR CICLUL GIMNAZIAL CICLUL LICEAL
LOCUL 1 – Casian Demeter, clasa a II-a B

LOCUL 2 – Alexandru Domocoș,

clasa a IV-a A

LOCUL 3 – Ilinca Tamba, clasa 0 B

MENȚIUNE 1 – Lucas Bejușca,

clasa a II-a B

MENȚIUNE 2 – Diana Hnatiuc,

clasa a IV-a A

MENȚIUNE 3 – Emanuela Petruș,

clasa a I-a B

MENȚIUNE 4 – Alessia Osiac, clasa 0 B

MENȚIUNE 5 – Maya Drugaș,

clasa a II-a B

MENȚIUNE 6 – Maria Ciuca,

clasa a IV-a A

MENȚIUNE 7 – Ilinca Stoian, clasa a I-a B

MENȚIUNE 8 – Iunia Sălăjan, clasa 0 A

MENȚIUNE 9 – Iulia Chiș, clasa a III-a A

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Coșarbă Paul, clasa a II-a B

LOCUL 1 – Sara Balog-Crișan,

clasa a V-a C

LOCUL 2 – Natalia Cuciula,

clasa a V-a B

LOCUL 3 – Naomi Gal-Chiș,

clasa a VII-a A

MENȚIUNE 1 – Alexandra Cuciula,

clasa a V-a A

MENȚIUNE 2 – David Moțoc,

clasa a V-a C

MENȚIUNE 3 – Cristina Mag,

clasa a VII-a A

LOCUL 1 – Sara Cifor –

”Thankful”, clasa a X-a A

LOCUL 2 – Carla Cosma –

”Bunicul”, clasa a XI-a B

LOCUL 3 – Ciurdar Carla –

”Diversitate”, clasa a IX-a A MENȚIUNE – Pintea Lorena –

”Recunoștință pentru bogăția roadelor”, clasa a XI-a B

CREAȚIE LITERARĂ
CICLUL PRIMAR CICLUL GIMNAZIAL CICLUL LICEAL
LOCUL 1 – Bodea Julia, clasa a IV-a A

LOCUL 2 – Negru Daria, clasa a III-a A LOCUL 3 – Bora Emma, clasa a IV-a B

LOCUL 1 – Burtic Luca, clasa a VII-a B LOCUL 2 – Brîndaș Iulia, clasa a VIII-a A

LOCUL 3 – Negru Lidia, clasa a VIII-a B MENȚIUNE 1 – Negru Ștefan,

clasa a V-a C

MENȚIUNE 2 – Negru Rebeca,

clasa a V-a C

MENȚIUNE 3 – Ciuciu Rahela,

clasa a V-a C

MENȚIUNE 4 – Benea Titus,

clasa a VI-a B

MENȚIUNE 5 – Ilisie Tudor,

clasa a VI-a B

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Negruțiu Jasmine, clasa a V-a B

LOCUL 1 – Bianca Pantiș,

clasa a XII-a A

LOCUL 2 – Cojan Loriana,

clasa a X-a B

LOCUL 3 – Negru Daniela,

clasa a XII-a B

MENȚIUNE 1 – Cuciula Anamaria, clasa a XI-a B

MENȚIUNE 2 – Cioară Alexia, clasa a IX-a A

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI – Iancu George,

clasa a XI-a B

FOTOGRAFIE
PREMIU PENTRU FOTOGRAFIE – Sara Iegar, clasa a X-a B -” Amintiri”

 

 

Premiile au constat în diplome și vouchere în valoare de: Locul 1 – 300 ron; Locul 2 – 200 ron;  Locul 3 – 100 ron; Mențiuni – 50 ron și Premiul special al juriului – diplomă. Toate voucherele au fost sponsorizate de Fundația pentru Educație Creștină ”Emanuel”, fiind achiziționate de la Media Galaxy Lotus, firmă care a hotărât să acorde fiecărui premiant 5% discount pentru orice achiziție, pe baza voucherului.

 

În stilul caracteristic al liceului, întâlnirea a fost deschisă și încheiată cu rugăciune, iar pe parcursul programului un grup de elevi din clasa a XI-a A, ne-au introdus prin cântul lor în atmosfera Sărbătorii Crăciunului.

 

La mulți ani, L.T.B.E. !

 

prof. Anca Ardelean, prof. Simona Ienciu,

prof. Ramona Iștoc și prof. Tabita Faur

Foto & video: Curta Thomas, XI B, Ardelean Dominique, X B