Participând luni, 18 decembrie 2017, la cea de-a doua etapă a proiectului educativ “Dăruind vei dobândi”, desfăşurată la Liceul Teologic Baptist “Emanuel” din Oradea, ne-am bucurat de atmosferă, dar mai cu seamă de bucuria unor copii care trăiau intens întâlnirea din cadrul acestui proiect al prieteniei sincere.

 

Atunci, iniţiatorul şi coordonatorul principal al proiectului, doamna prof. Anca Ardelean (de la Liceul Teologic Baptist “Emanuel”) ne-a spus că bucuria din sala de nunţi a Bisericii Baptiste “Emanuel” nu va rămâne singulară, ea urmând să aibă ecou şi încă două “replici” (în 16 martie şi în 11 iunie 2018). Şi aşa s-a şi întâmplat. Pe 16 martie, “replica” a avut loc la Şcoala din Husasău de Tinca, iar în 11 iunie, pe teren neutru, în apropiere de Sîntandrei.

 

 

“Bucuria prieteniei” şi  jocurile copilăriei

 

Întâlnirea de luni, 11 iunie 2018, dintre elevii clasei a III-a B de la Liceul Teologic Baptist “Emanuel”, coordonaţi de doamna prof. Anca Ardelean, şi prietenii lor (partenerii de proiect) de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Husasău de Tinca, elevii doamnei prof. Camelia Chişe, a fost (din nou), aşa după cum îi spune şi numele, “o bucurie a prieteniei” sincere, o trăire la cote înalte a entuziasmului şi energiei generate de participarea activă la jocurile copilăriei.

 

Astfel că 50 de copii frumoşi şi inimoşi au avut parte de jocuri de cunoaştere, concurs de Kendama, ştafete şi bubble fotbal (fotbal în baloane uriaşe); au râs împreună, au concurat, au alergat, au stat de vorbă şi au (re)descoperit împreună bucuria prieteniei lor.

 

Întâlnirea a fost posibilă datorită sprijinului acordat de părinţii elevilor de la “Emanuel” dar şi de partenerii din cadrul Asociaţiei Pro Time-R, coordonaţi de doamna prof. Mela Delia. “În primăvara aceasta, în cadrul evenimentului Swimathon, organizat la Oradea, Asociaţia Pro Time-R a reuşit să adune fonduri pentru a sprijini elevii de la Husasău de Tinca. Acum, elevii au mâncat câte un HappyMeal de la McDonalds, iar din partea sponsorului Celestica au primit ghiozdane, rechizite, jucării şi dulciuri”, a ţinut să precizeze doamna prof. Anca Ardelean, interlocutorul nostru.