În perioada Martie – Aprilie 2022, la Oradea s-a desfășurat concursul județean de desene, afișe și colaje „ECO-artă” din cadrul proiectului avizat ISJ „Be ECO friendly-Reduce-Reuse-Recycle” proiect încadrat la categoria ecologie și protecția mediului.
Concursul a fost structurat pe două categorii de vârstă: gimnaziu și liceu, unde au participat 36 de elevi din învățământul de masa și elevi înscriși în învățământul special.
Școlile partenere din județ sunt:
- Liceul Tehnologic Special Nr.1, Oradea,
- Liceul Tehnologic Special Nr. 1, clase integrate, Salonta
- C.T. „Alexandru Roman”, Aleșd
- C.T. Nr. 1, Vadu Crișului
- Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Oradea în calitate de organizator.
Lucrările au fost executate în tehnici diferite: desen, grafică, afiș și colaj, oferind astfel o diversitate de stiluri și abordări ale temei. Tematica abordată este de actualitate și de o reală importanță, vizând influențarea pozitivă a comportamentului elevilor în vederea creșterii respectului pentru mediul înconjurător, stimularea interesului pentru activități extrașcolare și dezvoltarea abilităților, a priceperilor și a deprinderilor din sfera artistică focusate pe probleme de mediu. Fiecare elev este un ambasador al schimbării iar creația artistică este de această dată mijlocul prin care elevii participanți la concursul „ECO-artă” își fac auzite vocile privind importanța implicării conștiente în educarea pentru schimbare a generațiilor tinere de azi pentru a putea vedea rezultate, favorabile mediului, mâine.
Jurizarea concursului a fost asigurată de membrii echipei de proiect:
Președinte Juriu:
Dir. prof. Curta Iosif-Viorel
Vicepreședinți:
prof. Faur Tabita – profesor de specialitate
prof. Iștoc-Zembrea Ramona – coordonator
d-na. Târb Loredana – reprezentant APM Bihor
Membri în comisie:
prof. Iștoc-Florin
d-na. Pleș Raluca – secretar șef
d-na. Zah Lavinia – secretar
d-na. Ec. Tomșe Simona – Fundația Pentru Educație Creștină „Emanuel”
Prin această activitate am dorit să ne aducem și noi aportul în efortul comun de conștientizare a lumii privind importanța implicării practice în găsirea de soluții pentru problemele de mediu.
W.F. Goethe a făcut o afirmație privitoare la mediu care a rămas consemnată în istorie: „Natura e totdeauna adevarată, serioasă și severă. Ea are întotdeauna dreptate, iar greșelile și rătăcirile sunt ale omului.” Numeroasele greșeli individuale și colective exercitate asupra mediului de-a lungul timpului, cu un impact distructiv vizibil, constituie principalul motiv din spatele acestui concurs.
Pe această cale, dorim să felicităm elevii și profesorii îndrumători, pentru realizarea unor lucrări creative și informative într-o manieră personală.