În perioada 3-10 octombrie 2021 s-a desfăşurat, în întreaga lume, Săptămâna Mondială a Spaţiului. Deschiderea oficială a avut loc în 3 octombrie, ora 18 – tema 300 de stele – Deschizător de drum în Universul STE(A)M, proiect organizat de Asociaţia Parteneriat Pentru Educaţie, Centrul de Tineret The Spot Oradea, ISJ BH.

 

 

 

 

Centrul de tineret “The Spot” din Oradea a organizat cu această ocazie mai multe activităţi. Astfel, vineri 8 octombrie, o angajată a Agenţiei Spaţiale Române, domnişoara Cristina Stancu, a făcut o vizită la liceul nostru, unde a desfăşurat o activitate cu elevii clasei a VII-a B.

 

Aceştia şi-au actualizat şi îmbogăţit într-un mod interactiv cunoştinţele despre explorarea spaţiului cosmic, şi-au instalat pe telefoane o aplicaţie de la NASA, au pus foarte multe întrebări, astfel încât timpul alocat întâlnirii a fost insuficient.

 

Prin colaborare cu domnişoara Cristina, folosind materialul promis de dânsa, voi încerca să mai organizez întâlniri asemănătoare, ţinând cont de interesul mare al elevilor noştri.

 

Prof. Maghiar Florin