Pe parcursul acestui an școlar (noiembrie-mai), în Grădinița cu Program Prelungit „Emanuel”, structură a Liceului Teologic Baptist „Emanuel” Oradea se desfășoară proiectul educativ local JOACĂ, MUZICĂ ȘI BUCURIE. Acesta este un proiect educativ care se desfășoară în colaborare cu profesori și studenți ai secției de Muzică a Universității Emanuel din Oradea, responsabilul proiectului fiind domnul director Curta Iosif-Viorel, iar coordonatorul proiectului, prof. Pentie Carmen-Diana.

 

Scopul proiectului este stimularea interesului şi a dragostei pentru muzică, artă și frumos ca premise ale sănătății fizice, mentale și spirituale la vârsta preşcolară, prin desfășurarea unor sesiuni de terapie prin muzică și mișcare, care au rolul de a ajuta copiii preșcolari în gestionarea emoțiilor, a tulburărilor de hiperactivitate și deficiență de atenție.

 

Deoarece muzica este un stimul accesibil și atractiv, având o mare influență asupra copiilor, aceștia primesc terapie într-un mod plăcut. Profesioniștii în muzicoterapie selectează și aplică muzică în moduri care oferă beneficii psihologice și fizice. Acest tip de terapie funcționează perfect pentru rezolvarea problemelor psihologice, îmbunătățirea stimei de sine sau tratarea dificultăților de învățare.

 

Bucuria copiilor a atins cote înalte participând la jocuri muzicale și de mișcare, interacționând cu instrumentele muzicale sau audiind diferite piese muzicale.

 

Prof. înv. preșcolar Pentie Carmen-Diana