Trăim într-o vreme în  care lumea este  preocupată de  ierarhizări şi competiţii. Suntem mereu îndemnaţi să urcăm pe trepte superioare de performanţă şi de competenţă înţelegând că trebuie să progresăm, să exploatăm la maximum ceea ce posedăm, să nu pierdem ocazia de a arăta ceea ce suntem în stare. Şcoala nu poate face abstracţie de această tendinţă, ea însăşi contribuind la generalizarea întrecerilor şi la inducerea unui apetit al concurenţei. Suntem învăţaţi încă de mici să ne comparăm unii cu alţii, să fim în faţa altora, să ne autodepăşim.

 

Concursurile şi olimpiadele şcolare validează atât munca elevilor, a dascălilor, cât şi susţinerea părinţilor într-un traseu dificil, cu multă muncă şi perseverenţă. Desigur că apar şi dezamăgiri atunci când rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor tuturor celor implicaţi. Ne aduce bucurie an de an, cu creşteri sau scăderi la o disciplină sau alta să celebrăm împreună rezultatele frumoase obţinute de elevii noştrii pentru care dincolo de mulţumirea noastră pentru prestigiul personal sau al şcolii, suntem mulţumitori Lui Dumnezeu înţelegând fiecare, că pentru orice moment al existenţei noastre suntem datori să acceptăm suveranitatea Lui peste creaţie.

 

 

Catedra de RELIGIE

 

Elevul Antonio Iştoc, din clasa a VI-a A, coordonat de dnul prof. Marius Pop a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie, participând şi la etapa naţională, unde s-a clasat pe locul 7 pe ţară.

 

Sebastian Sava, elev în clasa a IX-a B, îndrumat de dnul prof. Ioan Tamaş a obţinut Premiul I atât la etapa judeţeană cât şi la cea naţională a Olimpiadei de Religie.

 

Ionuţ Iancu, elev în clasa a X-a B, pregătit de dnul prof. Marius Pop a obţinut Premiul I atât la etapa judeţeană cât şi la cea naţională a Olimpiadei de Religie, precum şi Premiul special “Vasile Goldiş”.

 

Eleva Paula Goga, din clasa a XI-a B, coordonată de dnul prof. Ciprian Simuţ a participat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie, clasându-se pe locul 5 pe ţară.

 

 

Catedra de ISTORIE-GEOGRAFIE

 

Elevul Sebastian Sava, din cls. a IX-a B, coordonat de dnul prof. Florin Iştoc, a obţinut Premiul I, la etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie. La faza naţională, desfăşurată la Drobeta-Turnu Severin, Sebastian s-a clasat pe locul 5 pe ţară, fiind premiat cu Menţiune.

 

Tot la Olimpiada de Istorie a participat şi elevul Ionuţ Iancu, din clasa a X-a B, care şi anul acesta a obţinut Premiul I la faza judeţeană, iar la naţională s-a clasat în primii 10 pe ţară, îndrumat fiind de dnul prof. Florin Iştoc.

 

La Concursul Naţional de Geografie “Terra”, etapa judeţeană, elevul David Kerekeş, din clasa a V-a B, pregătit de dna prof. Ramona Iştoc a obţinut Premiul III, calificându-se la etapa naţională, unde a obţinut Premiu Special.

 

 

Catedra de MATEMATICĂ

 

Sub îndrumarea domnului prof. Marius Cicortaş, mai mulţi elevi au obţinut premii atât la olimpiadă cât şi la concursuri de matematică: Iulia Trifa , din clasa a VII-a B, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică şi Medalie de Bronz la etapa naţională, Menţiune la Concursul Naţional “Laurenţiu Duican” Braşov, Menţiune specială la Concursul interjudeţean “Grigore Moisil”.

 

Elevul Octavian Trifan, din clasa a XI-a A, a obţinut Premiul II la etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică, Medalie de Bronz la naţională, Menţiune la Concursul Naţional “Laurenţiu Duican” Braşov, Menţiune specială la Concursul “Argument” Baia Mare.

 

De asemenea, Octavian Trifan a fost admis la tabăra de vară a uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Stanford University, unde va studia criptografia pentru 3 săptămâni.

 

Elevul Robert Pop, din clasa a XII-a A, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică, Medalie de bronz la naţională, Premiul III la Concursul Naţional “Laurenţiu Duican” Braşov, Premiul III la Concursul interjudeţean “Teodor Topan” şi la Concursul “Argument”, Menţiune la “Grigore Moisil”.

 

Elevul Alex Balazshazi, din clasa a XII-a A, a obţinut Premiul II la etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică, participare la naţională, Menţiune la Concursul Naţional “Laurenţiu Duican” Braşov, Menţiune la Concursul “Argument” Baia Mare.

 

Echipa Liceului Emanuel, formată din elevii Octavian Trifan, George Indrieş şi Robert Pop a participat la Concursul Internaţional de Matematică “Purple Comet”.

 

 

Catedra de FIZICĂ

 

Elevul Daniel Trubacs,  din clasa a XI-a A, coordonat de dnul prof. Sergiu Berian a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică, iar la etapa naţională a fost răsplătit cu Menţiune şi Medalie de argint.

 

 

Catedra de LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

 

Eleva Damaris Maier, din clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Dorina Popa, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română/Secţiunea A, participând astfel şi la naţională.

 

Eleva Alexia Marc, din clasa a V-a A, pregătită de dna prof. Mihaela Fildan, a obţinut Premiul I la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română/Secţiunea B, participând astfel şi la naţională.

 

Tot la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română/Secţiunea B, a participat şi eleva Iulia Brândaş, din clasa a V-a A, sub îndrumarea dnei prof. Mihaela Fildan, care a obţinut Premiul III, fapt ce i-a permis să participe la Concursul Naţional “Ionel Teodoreanu”, desfăşurat la Iaşi.

 

 

Catedra de LIMBA ENGLEZĂ

 

Sara Simionescu, elevă în clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Claudia Bolcaş, a participat la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba Engleză, obţinând Premiul I, calificându-se astfel la naţională unde s-a clasat în primii 10 pe ţară.

 

 

Catedra de LIMBA FRANCEZĂ

 

La Concursul Şcolar Naţional “Prietenii limbii franceze” au participat elevele Loriana Cojan (a VII-a A), Ana Găvriluţ (a IX-a A) şi Bianca Pantiş (a IX-a A), sub îndrumarea dnei prof. Rodica Moţiu.

 

 

Catedra de TEHNOLOGII

 

Elevii Filip Ţuţu şi Timotei Gordan, din clasa a VIII-a B, pregătiţi de domnul director, prof. Iosif Curta au participat la etapa judeţeană a Olimpiadei de Tehnologie, obţinând Premiul II, respectiv Menţiune, calificându-se astfel, pe locurile suplimentare, pentru etapa naţională, unde s-au clasat onorabil.