Peste 40 de elevi de gimnaziu și liceu, voluntari ai EcoClubului constituit în cadrul Liceului Teologic Baptist ”Emanuel” Oradea, coordonați de către prof. Florin Iștoc, prof. Ramona Iștoc și prof. Faur Tabita, au ales să marcheze Ziua Internațională a migrației peștilor, 21 mai 2022, printr-o acțiune de igienizare a malurilor Crișului Repede, între Podul Ferdinand I și Podul Decebal. Prin această acțiune am încercat să atragem atenția orădenilor asupra responsabilității fiecăruia dintre noi de a ne implica în protejarea mediului înconjurător, astfel încât ”respectând creația, să respectăm Creatorul!”

 

Această acțiune s-a desfășurat în cadrul evenimentului “Act now for the future”, organizat de Interact Oradea, Leo Black Eagle, Fundația Comunitară Oradea și Consiliile Școlare ale Colegiului Național “Emanuil Gojdu” și Liceului Teologic Baptist Emanuel. Voluntarii LTBE au ales să se implice printr-o acțiune de protejare a naturii, implicit a mediului de viață piscicol, ceilalți parteneri participând la un flash mob în Piața Unirii.

 

Voluntarii EcoClub LTBE participă și la competiția „EcoProvocarea” care se desfășoară în perioada 1 – 31 mai 2022 în cadrul campaniei Luna curățeniei în Bihor și este organizată de A.D.I. Ecolect Group, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor și Consiliul Județean al Elevilor Bihor.

 

Avem convingerea că prin puterea exemplului personal, a implicării active și responsabile în societate, vom contribui și noi la schimbarea în bine a lumii în care trăim, pentru o vreme.

 

„Noi înșine simțim că ceea ce facem este doar o picătură în ocean. Dar oceanul va fi mai puțin fără o singură picătură ” (Maica Tereza).

 

 

prof. Ramona Iștoc, prof. Tabita Faur